perjantai 14. maaliskuuta 2014

Foodspiration



Toinen vapaapäivä meni aika rennoissa tunnelmissa. Aloitettiin kunnon aamiaisella ja jatkettiin piristävällä kävelyllä auringonpaisteessa aurinkolasit nenällä. Pitikin nauttia tuosta säästä ihan kunnolla kun viikonlopulle kuulema luvassa taas pakkasta! Siihenkö tämä kevät nyt sitten tyssäsi?


Illemmalla päädyttiin tekemään kunnon panostus päivällinen ja haettiin kaupasta kaikki tarvittava paistettuun loheen, perunamuusiin ja salaattiin. Sen verran laiskoja ja nälkäisiä kuitenkin oltiin, että ostettiin lohi valmiina ja lisättiin vain smetana ja mausteet ennen uunissa lämmittämistä. Perunoiden kohdalla tultiinkin toisiin aatoksiin ja päädyttiin perinteisen muusin sijasta lisäämään sekaan myös rakastamaani bataattia ja kyllä kannatti! Ihanaa vaihtelua kokeilla välillä jotain uutta, suosittelen ;) Melkeinpä jälkkäriksikin sopinut salaatti koottiin vuonankaalista (niin paljon parempaa kuin perinteinen perus salaatti) granaattiomenasta ja vesimelonista. Ja ah, oli kyllä paras ruoka vähään aikaan!


Salaatti

vuonankaali 
granaattiomena 
vesimelonipala. 
 
Itse napsin vuonankaali "tupsuista" juuria muistuttavat osat pois mutta en tiedä miten tarpeellista tämä todellisuudessa on. Granaattiomenasta hedelmäliha taas irtoaa helpoiten pilkkomalla hedelmä muutamaksi lohkoksi ja poistamalla siemeniä muistuttavat syötävät osat ihan vaan sormin. Lusikalla kaivelemalla mehut vaan  roiskuu ympäri keittiötä, kokeiltu on. 


Perunabataattipyree:

noin 7 perunaa
1 bataatti (mitä tasaisempi ja muhkurattomampi sitä helpompi kuoria)
osa keitinvedestä
suolaa
voita

Kuori, pilko ja keitä bataatti ja perunat. Mausta suolalla ja nokareella voita. Valuta osa keitinvedestä pois ja jätä sen verran, ettei muusista tule liian paksua ja jämäkkää(on siinäkin sana haha). Survo sauvasekoittimella tai perunamuusaajalla (sellainen kauhaa muistuttava vehje, jonka päässä ritilän näköinen osa, tällainen) tasaiseksi.


Lohi:

loimulohipala
persilja, valkosipuli, suola maustesekoitus
sitruunapippuri
basilikasuihke
tuoretta korianteria
1/2 purkki smetanaa
pinjansiemeniä
cashewpähkinöitä
sitruuna

Levitä (valmiin kalatiskiltä ostetun tai alusta asti itse valmistettavan) lohen päälle smetanaa, purista sitruunaa ja ripottele päälle mausteet, pinjansiemenet ja pieneksi rouhitut cashewpähkinät. Myös tilli sopisi hyvin mutta meiltä sitä ei löytynyt. Pidä uunissa kunnes smetana hieman sulanut ja lohi on kuuma.


Voilá et bon appétit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti