torstai 30. tammikuuta 2014

Medinat Jumeirah & Burj Al Arab

Dubain kaltaisessa upeassa paikassa kun luonnollisesti mielummin nauttii auringosta ja maisemista ulkona, jäi koneen ääressä vietetty aika melko vähäiseksi. Yllättävän moneen postaukseen kuitenkin päädyin uhraamaan kallisarvoista aikaani. Eilen illalla palattiin takaisin tänne melkein 40 astetta kylmempään ja jatkankin reissun läpikäymistä omasta sängystä käsin. Jäljellä olevat lomapäiväni aionkin pyhittää lepäämiselle ja menneen aivan ihanan viikon muistelulle! Ensimmäiseksi palaan takaisin Jumeirahin ranta-alueelle.


Kauniita paikkoja ei Dubaista puutu. Yksi näistä kuvauksellisista ja uskomattomista alueista on Venetsiamaiseksikin kutsuttu palmujen, kukkien sekä ravintoloiden, kahviloiden ja sokkeloisen soukin ympäröimä keidas Medinat Jumeirah. Eksyttiin tänne ikäänkuin puolivahingossa. Olimme matkalla kohti horisontissa siintävää seitsemän tähden hotellia ja yhtä Dubain tunnetuimmista maamerkeistä Burj Al Arabia kun välttämättä halusin koukata pienen sivukadun kautta. Päädyimmekin paikkaan, joka oli juuri niin kaunis ellei kauniimpikin kuin matkaoppaat ja ammattikuvaajien ottamat kuvat olivat enteilleet.




Veden äärellä syödyn välipalaburgerin jälkeen jatkettiin matkaa alkuperäiselle kohteelle Burj Al Arabille. Perillä hotelliin johtavan sillan päässä todettiin paikan todella olevn aikamoinen turistiloukku ja päätettiin jättää bussiryhmälliset ihastelemaan nähtävyyttä keskenään. Etsittiin lähin reitti rannalle (ei ihan niin helppoa kuin aluksi ajateltiin) ja kuvattiin tämä purjetta muistuttava rakennus auringonlaskun maalaamana. Oltiin jopa ehditty suunnitelmissamme tämän luksushotellin tiimoilta niinkin pitkälle, että olin varannut meille pöydän hiupulta löytyvään Skyview baariin. Varausvahvistuksen ilmoitus pakollisesta 40e/hlö minimikäyttösummasta sai meidät kuitenkin luopumaan aikeista. Ehkä vielä joku päivä;)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti