maanantai 13. tammikuuta 2014

Herkuttelusta


Eilisaamu lähti käyntiin lettujen paistamisella ja herkuttelulla. Tosin itse paistaminen ei loppujen lopuksi ollutkaan ihan niin piece of cake kuin ajattelin vaan muutama harjoituslettu päätyi jonnekkin aivan muualle kuin kameran eteen. Siinä olikin (illalla naposteltujen Toffifeiden lisäksi heh) päivän herkuttelukiintiö täynnä. Syön ns. luonnollisesti melko terveellisesti, joten yleensä minun ei pahemmin tarvitse rajoittaa tai miettiä syömisiäni. Usein valitsen vapaaehtoisesti paljon mielummin esim. cashewpähkinät ja hedelmät sipsien tai irtareiden tilalle. Jo muutaman ylimääräisen karkin tai muuten lisääntyneen herkuttelun seurauksena kun kroppa pistää äkkiä jarrut pohjaan. Huono olo iskee aika nopeasti sen ylimääräisen pullan tai kakkupalan jälkeen.


Toinen rajoittava tekijä on varsinkin karkin aiheuttama vihlominen. Itsekin olen usein ihmetellyt miten puhtaan sokeripalan imeskely (paheeni, myönnän haha) ei aiheuta mitään ongelmaa mutta jo yksi suklaapala tai nallekarkki voi saada naamani vääntäytymään rusinaksi. Tämä epäterveellisyysherkkyys johtuu kuulemani mukaan kehon totuttamisesta puhtaalle ja terveelliselle ruualle. Liika sokeri on keholle shokki, johon se reagoi huonolla ololla. Jos siis sieltä ruudun takaa löytyy joku, jonka uudenvuodenlupauslistalle kuuluu herkuttelun vähentäminen niin kerrasta poikki vaan. Kroppa hoitaakin sitten jatkossa itse loput;) Tosin kaikkienhan meidän kehot toimivat hiukan erilailla eikä tämä kikka varmastikaan toimi jokaisella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti