maanantai 18. marraskuuta 2013

Svenska veckoslutet

Kuten joka kerta kun neljän hengen asunnon täyttää viikonlopuksi kahdeksalla ja koko ajan tapahtuu, tuntuu maanantaina hyvin hiljaiselta ja tyhjältä. Nyt on juurikin sellainen olo. Kaipaa sitä hulinaa ja puheen sorinaa, joka ympäriltä puuttuu. Ja kielikin on yhtäkkiä taas ihan väärä.



Rakkaat serkkuni perheineen olivat siis käymässä Tukholmasta. Emme näe kovin usein (viimeksi kesällä) joten tällaiset viikonloput ovat aina minulle tärkeitä. Ehdin jo pelästyä kun torstaina kuume nousi ja olo oli aivan kamala. Särkylääkkeiden, duactin, levon ja hyvän tuurin ansiosta olin kuitenkin jo perjantana lähes top kunnossa. Pieni flunssan poikanen ei tässä vaiheesa enää tuntunut miltään.


Viikonloppuun on mahtunut kaikkea Porvoossa vierailusta kotona hengailuun ja pokeri-iltoihin. Futispeli(alla), Rummikob sekä korttipakka ovat olleet kovassa käytössä. Ruokapöytä on ollut valmiiksi katettuna ja tarjolla ollut mitä parhaimpia ruokia. Ja onpa mukaan mahtunut yksi fiini ravinola-ateriakin. Mitä luksusta onkaan kun monena päivänä putkeen saa kaiken aamiaisesta illtateehen valmiiksi tarjoiltuna ilman, että tarvitsee miettiä mitä jääkaapista tänään löytyy. Varsinkin suuren mittakaavan aamiaiset ovat todella mieleeni, ihan kuin hotelliaamiaiselle olisi päässyt.


Tuliaisiksi saadut macaronitkin on melkein syöty, pari löytyy vielä jääkaapin kätköihin piilotettuna viimeistä nautiskelua varten. Oi miten hyviä nuo voivatkaan olla. Ja vielä parempia niistä tekee se, ettei niitä ihan milloin vain saakaan. Helsingistä kun en ole löytänyt vielä yhtään paikaa, josta niitä saisi tuoreena. Sellaiset monta päivää pakkauksessa tai Picnikin tiskillä lojuneet kun ovat ihan täysin eri maailmasta. Ja hinnatkin hipovat näissä usein laatuunsa nähden taivaita.



Herkullinen toiminnantäyteinen ja samalla rauhallinen kolme päivää siis takana ja onneksi vielä viikko vapaata edessä, mitä luksusta! Ja vielä lisää mitä odottaa löytyy jo hiukan päälle parin viikon päästä. Nimittäin tällä kertaa reissu Tukholmaan päin. Ei siis pitkään tarvitse odottaa, että taas pääsee viettämään samantapaista viikonloppua ruotsin kielen ja tukholmalaisten pariin;)


2 kommenttia:

  1. Paljon noi Macaron leivokset maksoi Tukholmassa? :) xx

    Voita ilmaiset ripsenpidennykset täältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En enää tarkkaa hintaa muista kun itse ostin viimeksi kesällä:( Kiitos, taidanpa käydä kurkkaamassa;)

      Poista