tiistai 12. marraskuuta 2013

Haaste vastaanotettu

Ystäväiseni ja kaimani Bell Anan blogin takaa haastoi minut kertomaan 11 asiaa itsestäni ja vastaamaan 11 hänen kysymykseensä sekä lähettämään haasteen eteenpäin 11 alle 300 lukijan blogille. Ideana saada pienemmille blogeille näkyvyyttä. Valitettavasti huomasin haastetta lukiessani, että kaikki pienet blogit, joita luen on jo ehditty tähän haasteeseen vetää mukaan, joten taitaapa jäädä eteenpäin laittaminen välistä. Mutta aloitetaanpa siis, faktat pöytään;)


1. Tykkään vastailla kysymyksiin. Ja tarkoitan nyt kirjallisia. Huuleni kääntyivät surkean aamun ahdingosta välittömästi hymyyn tämän haasteen huomatessani. Ei niin väliä onko kyseessä avoimet vastaukset, raksi ruutuun vai kyllä-ei-vaihtoehdot, tutkimuslomake, asiakastyytyväisyyskysely vai tällaista itsestäni höpöttelyä. Kaikkiin vastailen mielelläni. Koekysymykset ja muut taidonnäytteet kuuluvatkin sitten taas ihan  eri sarjaan.

2. Olen sääihminen. Mielialani korreloi suoraan sen kanssa miltä ulkona näyttää. Sininen taivas ja auringonpaiste saavat minutkin loistamaan ja harmaa sateinen sää lamaannuttaa täysin. Kaamosmasennus on tuttu käsite ja sen takia olenkin kiitollinen työrytmistäni. Joka päivä näen päivänvalon jossain vaiheessa, joko ennen tai jälkeen vuoron. Ei enää auringolta piileskelyä koulunpenkillä. Toivonkin, että tuleva opiskelupaikkani ei noudata joka päivä 8-16 rytmiä, jotta mielialani pysyy tulevinakin syksyinä ja talvina mahdollisimman hyvänä.


3. Toinen ja kolmas asia, jotka vaikuttavat suoraan mielialaani ovat uni ja ruoka. Tyhjällä vatsalla ja vähillä tunneilla unta muutun oikeaksi painajaiseksi. Tässä hyvä esimerkki. En tahtoisi kiukustua niin helposti tai varsinkaan purkaa sitä muihin mutta minkäs sitä itselleen mahtaa. Eikä tunteiden peitteleminenkään hyvää tee. Säännölliset ruokailuajat ja unirytmi ovat siis todella tärkeitä. Pitäisikin oppia pitämään niistä paremmin kiinni.

4. Jos pitäisi valita kaksi ruokayhdistelmää, joilla eläisin ottaisin hedelmät ja patongin sekä graavilohen ja uudet perunat (niitä onkin jo ikävä). Näitä ruokia jaksan joka kerta ahtaa itseni ihan täyteen enkä voi kuvitella kyllästyväni mihinkään näistä. Graavilohiuusiperunakombo on ollut lemppari ruoka ihan pienestä asti ja hedelmiä pyrin syömään joka päivä. Tämän hetken innostus on Persimon, niin hyvä ja helppo!


5. Joulu on minulle tärkein perinnejuhla. Vappua ja juhannusta en ole viettänyt läheskään joka vuosi. Pääsiäinen menee siinä sivussa ja uusivuosi nyt on ihan hauska, yleensä. Mutta joulu taas. Pienestä asti olen alkanut touhuilemaan ja suunnittelemaan jo kuukautta etukäteen. Pientä mystisyyttä ja lahjasalaisuuksia, mysigt! Nyt odotan kauhulla joudunko aattona töihin vai meneekö toiveeni vapaapäivästä läpi.

6. Ennen piilotin lähes poikkeuksetta aina jonnekin lähtiessäni ripseni meikin alle. Kauppareissut sun muut tietty poikkeus. Pienehköt ja vaaleat silmäni kun eivät miellyttäneet lainkaan. Vasta ihan lähiaikoina olen oppinut hyväksymään vaaleat kasvonpiirteeni ja viihtymään sekä töissä että vapaalla ilmankin ripsaria. Kuvien ottaminenkaan meikittömänä ei tunnu enää niin mahdottomalta;) Tämäkin vaati vain paljon totuttelua, meikittömiä päiviä ja avoimesti tuomitsematta oman peilikuvan tuijottamista. Toki edelleen pidän kasvojani kauniimpina laitettuina mutta tunnen oloni itsevarmaksi myös ilman silmämeikkiä. Ihon sävyn korjailu ja peittely taas kuuluu yhä lähes jokaiseen päivään. Vaikka ihoni onkin muuten melko hyvässä kunnossa, itsevarmuus vajoaa heti parilla asteella kun tiedän kasvojeni punoittavan.


7. Rakastan Ruotsia ja ruotsin kieltä, olen aina pienestä pitäen rakastanut. Kiitos kaiketi kuuluu Tukholmassa asuville rakkaille serkuilleni, jotka näen pitkästä aikaa muutaman päivän päästä, jei! Kuuntelen Ruotsin radiokanavia ja musiikkia muutenkin, katson tv ohjelmia ja sarjoja, luen ruotsalaisia blogeja ja välillä jopa puhun itsekseni ruotsia vain pitääkseni kieltä yllä. Suomenruotsi on kuitenkin jotain mitä en siedä. Se kuulostaa korvaani rumalta ja on minulle sitä väärää ruotsia. Yläasteella hermoni laitettiin koetukselle kun sanakokeisin piti opetella sanoja, jotka eivät edes olleet ruotsia!

8. Olen rasva addikti. Varsinkaan ilman huulirasvaa en voi lähteä minnekään. Kesät ovat tosin poikkeuksia (aina eivät nekään) kun iho pysyy itsestään paremmassa kunnossa. Näin pimeämmällä puolella vuotta en kuitekaan voi elää ilman rasvojani. Etenkin suihkun ja kasvojen pesemisen, välillä jopa käsien pesemisen jälkeen on saman tien saatava iho yltä päältä rasvan peittoon ennen kuin se kiristyy kuin pingoitettu kangas ja karisee pois.


9. Rakastan tyynyjä! Niitä ei koskaan voi olla liikaa ja odotankin, että pääsen täyttämään ihan omaa asuntoani niillä. Niitä tulee olemaan sängyllä, sohvalla, lattialla.. Nykyinenkin sänkyni on niitä niin täynnä, että välillä pitää raivata tilaa, jotta itse mahdun sekaan. Yksikään ei kuitenkan ole ylimääräinen;)

10. Päässäni on jyllännyt viimeiset pari kk aivan mieletön sisustusvimma. Monta kertaa viikossa olen järjestelemässä paikkoja uusiksi ja yrittämässä saada täyteen ahdetusta huoneestani silmää miellyttävämpää. Siinä onkin kyllä haastetta kun mielummin vain aloittaisin täysin tyhjästä. Siksi odotankin niin innoissani omaan asuntoon muuttamista. Pelkkä ajatus siitä, että pääsisin makkarin lisäksi myös kylppärin, olohuoneen ja keittiön kimppuun..!

11. Nautin silittelystä kuin koiranpentu ja kuulun ehdottomasti siihen puoleen ihmisistä, jotka pitävät siitä kun hiuksia kosketellaan ja näprätään. Kampaajalla käynti onkin minusta superrentouttavaa. Samalla tavalla kuin sauna tai kuuma suihku. Lämpö vie kaikki huolet ja murheet mukanaan.



Sitten seuraavaan osioon, kaimani kysymykset minulle:

1. Valehteletko itsellesi, ja mistä asiasta?
Tosi vaikea.. En ilmeisesti ainakaan tiedosta valehtelevani. Voihan silti olla, että joihinkin esim lupauksiin en itsekään usko niin paljon kuin haluaisin.

2. Mitä mielestäsi on eroa muodilla ja tyylillä?
Ihailemani bloggaaja (kenzas.se) vastasi tähän mielestäni todella hyvin. Muoti on sitä, mitä kaupoista ja lehdistä löytyy. Suurien nimien ja brändien liikkeelle laittamia vaatekappaleita, asusteita, värejä, kuvioita ja materiaaleja. Tyyli taas on sitä, miten itse yhdistelee uutta ja vanhaa, omia ja valmiita ideoita, sitä ja tätä, sieltä ja täältä. Tyyli ja muoti eivät välttämättä kulje ollenkaan käsi kädessä. Voi noudattaa tiettyä tyyliä tietämättä sen hetkisestä muodista yhtään mitään tai olla perillä trendeistä ja silti olla tyylikäs ainoastaan omasta mielestään.

3. Miksi halusit/haluat "isona"?
Jos ammattimielessä puhutaan on unelmanani menestyvä ja luova ura graafisena suunnittelijana.



4. Jos mietit viime kesää, mikä muisto tulee ensimmäisenä mieleen?
Täydellinen rentoutuminen ja auringon palvonta altaan reunalla rakkaan vieressä. Uskomattomat maisemat kohti merenrantaa. Italian lämpö ja vieressä huojuvat palmut. Ah kesä!

5. Missä päin maailmaa olet käynyt?
Olen matkustanut paljon ihan pienestä asti mutta ainoastaan Euroopan sisäpuolella. Maita, joissa olen Suomen lisäksi ollut on: Ruotsi, Tanska, Viro, Saksa, Englanti, Itävalta, Ranska, Espanja, Portugal, Italia, Turkki, Kreikka ja Bulgaria.

6. Minne haluaisit matkustaa seuraavaksi?
Ehdottomasti Euroopan ulkopuolelle. Suurena haaveenani on päästä esim kuukaudeksi kiertämään Aasiaa. Thaimaa, Bali, Indonesia, Intia...


7. Mitä teet kun tili näyttää 0e, ja seuraavan palkkaan on vielä aikaa?
Erottaessani palkasta käyttöön tarkoitetun summan arvioin välillä joko yli tai alle todellisen tarpeen. Kun arvio sitten heittää ja tilin saldo lähestyy nollaa pyrin tietenkin minimoimaan kaikki kuluni ja jätän ei niin välttämättömät hankinnat myöhemmäksi tai kokonaan pois. Koska rahaa kuitenkin menee esim bussilippuihin, ruokaan ja muuhun enemmän tai vähemmän pakolliseen ja välillä tulee yllätyksiäkin, siirrän tarvittavat rahat palkasta käyttötilille. Kuitenkin niin, että jokaisesta palkasta jää reilusti myös säästöön.

8. Kuvaile unelma vaatteesi.
Apua, unelma vaate... Ainoa vaate, josta todella olen unelmoinut (himoja ja haluja millon mihinkin vaatekappaleisiin ei taideta laskea) on häämekko. Jep, kliseinenkö? Hah. Joskus haaveilin syvän punaisesta puvusta mutta myöhemmin olen kyllä kallistunut hiukan hillitympään ja klassisenpaan linjaan;) Kauniisti laskeutuvia kerroksia, ohutta kangasta, sopivasti pitsiä, pitkä laahus, avara selkä, kauniita pieniä yksityiskohtia, hillitty ja itseni näköinen...



9. Mikä on sinun talentti?
Talentti, taas vaikea.. Taidan olla hiukan huono taitojeni kehuja sillä en oikeasti keksi mitään. Ala-asteella olin se, jonka piirrustustaitoja muut ihailivat mutta sekin on jäänyt aika lailla historiaan. Hyväksi kuuntelijaksikin on kutsuttu mutta myös valitettu jatkuvasta keskeyttämisestä. Monessa asiassa olenkin ihan hyvä, mutta sepä ei taida olla talentin määritelmä. Jos nyt kuitenkin lasketaan se ihan hyvä riittäväksi, valitsen visuaalisuuden. Valokuvaus, korttien tekeminen, sisustaminen, asukokonaisuudet - kaikki asioita, joista nautin ja joissa koen olevani (ihan)hyvä.

10. Mikä on rakkain esine, jonka omistat, miksi?
Rakkain esine.. Varmasti pehmopupuni, joka minulla on ollut aina. Sen tunnearvo on mittaamaton.

11. Onko sinulle tehty leikkaus, jos on niin mikä?

Koskaan en ole ollut leikkauksessa ja toivon etten joudukaan. Hammaslääkärin penkkikin on jo ihan tarpeeksi kammottava.


Huh mikä määrä tekstiä! Taitaa olla blogihistoriani pisin postaus. Ja muutama päivä tämän valmiiksi saamiseen menikin. Mutta tykkäsin kyllä kovasti tällaisesta höpöttelystä ja varsinkin kysymyksistä vaikka tuottivatkin välillä hiukan päänvaivaa;)

3 kommenttia:

  1. =) hitsi oli mielenkiintosta lukee, onneks linkkasin sulle. se on jännä ku sillee tuntee toisen mutta aina oppii toisesta jotai uutta, en tienny että oot noin kiinnostunu vastailee kysymyksiin, se tuli jotenki iha yllärinä, ja jos mun ois pitäny myös kuvailla unelma vaate nii eiköhä seki ois ollu häämekko :D, eiköhä se kaikkien tyttöjen unelma jossai määrin ole.
    Mullaki meni tähän tosi kaua, mut välil on tosi kiva vaan keskittyy tutkiskelee itteää ja siihen tekstiin. =)

    VastaaPoista
  2. haha joo en kyllä tajuu oikeen itekään miten kaikkien lippulappusten täytteleminen voi olla kivaa:D kiva että tykkäsit ja kiitos kun haastoit!;)

    VastaaPoista
  3. :D haha, voin jatkoski haastaa jos vastaavii ilmenee, ja mullekki voi linkkaa =)

    VastaaPoista