tiistai 19. elokuuta 2014

Muutosten syksy


Syksy mielletään usein jokskeenkin samanlaiseksi tai jopa suuremmaksi kynnykseksi ja uuden aluksi kuin vuodenvaihde. Itselleni tämän vuoden syksy on korkeampi kynnys kuin koskaan ennen. Asunnon remontoinnin ja vanhempien luota pois muuttamisen lisäksi aloitan taas pitkästä aikaa opiskelut. Ja vihdoin juuri sen alan, josta olen ollut kiinnostunut jo useamman vuoden. Pakko myöntää, että huominen kyllä jännittää. Onko ala sellainen kuin olen kuvitellut? Sopiiko se todellisuudessa minulle ollenkaan? Olenko tarpeeksi hyvä? Millaisia ihmisiä koulusta löytyy? Löydänkö edes oikeaan paikkaan? Olo on kuin pienellä ekaluokkalaisella keltainen huomiolippis päässä ja valtava reppu selässä. Hiukan eksyksissä mutta intoa täynnä.


Olen aina mieltänyt itseni luovaksi ihmiseksi ja viimeistään lukiossa ymmärsin ettei perinteinen nenä kirjassa yliopisto meininki ole minua varten. Graafinen suunnittelu sen sijaan tuntui juuri siltä omalta jutulta jo ensimmäisiä wikipedia artikkeleita alasta lukiessa. Kiikarissa on vielä joku päivä opiskelupaikka korkeakoulutasolla mutta sisäänpääsyprosenttien ollessa mitä on, hankin perus tiedot ja taidot ensin vuoden opistokoulutuksella. Suurella mielenkiinnolla ja supermotivoituneena kyllä odotan tulevia graafikon opintoja vaikka nyt vähän jännittääkin! 


Eikä ainoa jalkoja vapisemaan saava asia ole vain uusi ala vaan ihan kokonaan erilainen elämä. Uusi ympäristö arjelle, uudet aikataulut, uudet ihmiset, uudet rutiinit.. Ihan kaikki on uutta ja jo pari vuotta samassa tutussa työpaikassa (saati sitten viimeiset parikymmentä vuotta samalla asuinseudulla) viihtyneelle todella suuri muutos. Muutos on kuitenkin hyvästä ja tätä juuri tarvitsen. Joskus on pakko uskaltautua ulos mukavuusalueltaan, jotta pääsee elämässään eteenpäin. Uteliaana ja avoimin mielin siis otan syksyn muutoksineen vastaan.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä opiskeluun! Huippua, että olet kiinnostavan alan. Ei ole mikään itsestäänselvyys nimittäin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! Joo tää tuntuu kyllä onneksi ihan omalta alalta:)

      Poista