maanantai 3. helmikuuta 2014

Dubai shopping

Eipä sanota Dubaita turhaan ostosparatiisiksi. Maailman suurin ostoskeskus ja ympäri kaupunkia sijaitsevat kymmenet pienemmät keskukset sekä niiden lisäksi vielä katujen varsilla sijaitsevat liikkeet ja soukit mahdollistavat shoppailun missä sitten liikkuukin. Ihan vain matkalla rannalle piti etsiä pääsyä kadun toiselle puolelle kun vastaan tuli urheiluvaatteiden outlet ja pakkohan siellä oli käväistä. Molemmat tultiin Niken mustat muovikassit kädessä ulos. Dubai Mallissakin piti vain käväistä mutta päästiinkin ulos vasta auringon laskettua. Victoria's Secretillä tuli vierailtua useampiakin kertoja. Ihan naapurissa sijainnut liike saattoi varsinkin vaikuttaa kerääntyneeseen raitakassien määrään (kuvassa ei tosiaan edes ole kaikki, heh). Voisin siis sanoa shoppailu mahdollisuuksia aika lailla rajattomiksi;) Nyt kurkataankin hiukan painorajoja hipovaan vielä lattialla lojuvaan matkalaukkuuni ja katsotaan mitä kaikkea paratiisista lähtikään kotiin.


Parista blogista olin etukäteen lukenut Mall of the Emiratesin olevan selkeämpi ja parempi kuin valtava Dubai Mall. Itse kuitenkin pidin enemmän Dubai Mallista ja sen tarjonnasta. Mall of the Emiratesissa taas ei kovin kauaa vihdytty. Ja vaikka maailman suurin ostoskeskus kuvauksestakin päätellen on valtava ja suunnistamisen siellä luulisi olevan hankalaa. Paikassa on kuitenkin todella hyvät opasteet ja helppokäyttöisiä digitaalisia opaskarttoja siellä täällä, joista saa opastuksen haluamaansa liikkeeseen tai punaisen palluran kertoman missä päin keskusta sillä hetkellä on. Kävelemiseen kannattaa kuitenkin varautua, sillä matka pisteestä a pisteeseen b todella on pitkä. Laiskimmille on tosin tarjolla ostoskeskuksen sisällä kulkevia minitakseja;)


Vs:ltä löysin tosiaan vaikka mitä ihanuuksia. Ensimmäisenä tämä jo etukäteen himoitsemani yöpuku/mekko, joka oli päällä vielä 10 kertaa ihanampi kuin osasin odottaa. Eipä siis tarvinnut sovituskopissa kauaa miettiä. Muutenkin pyrin reissussa ostamaan ainoastaan sellaisia asioita, joita ei tarvinnut miettiä ja puntaroida vaan, jotka tuntuivat heti täydellisiltä.



Ekoja kertoja kun bongailin näitä hittirasvoja blogeista ajattelin, että kyseessä on vain brändi ja nätti purkki. Asenteeni ja ajatukseni heittivät täyden kuperkeikan kun kokeilin tuotetta ekaa kertaa. Yleensä ihoni ei reagoi positiivisesti haju- ja väriaineisiin mutta näiden rasvojen kanssa ei ole minkäänlaista ongelmaa edes pahimmilla talvipakkasilla ihon ollessa herkimmillään. Lisäksi rasva imeytyy ihan ennätysajassa ja sopiikin siksi täydellisesti salille suihkun jälkeen laitettavaksi kun vaatteet pitää vetäistä päälle samantien. Ja sama juttu oikean reunan suihkugeelin kanssa. Värissä ja hajusteissa ei ole säästelty mutta ihoni tykkää silti.


Vähän lisämotivaatiota treenaamiseen. Tähän asti olen tyytynyt salilla ihan perus toppeihin ja teeppareihin. Tajusin kuitenkin urheilevani nykyään sen verran paljon ja säännöllisesti, että kunnon varusteet tulivat tarpeeseen. Nyt löytyykin kaikki päästä varpaisiin, hengittävänä ja tyylikkäänä;)


Alusvaatteita tuli hamstrattua yllättävänkin paljon, johon Vs:n alet saattoivat ehkä omalta osaltaan hiukkasen vaikuttaa. Suurimman osan jätin kuvaamatta mutta pitihän nyt edes vähän jotain vilauttaa, on ne niin nättejä kuitenkin;)



Aivan i ha nat bikinit. Victorias Secretiltä nekin, ylläri ylläri. Usein ajatellaan että hempeä koralli ja muut kirkkaat neonvärit sopivat ainoastaan ruskettuneelle iholle mutta suoraan sanoen ne näyttivät päälläni upeilta. Olivat sitten muut mitä mieltä tahansa.


90% soukeissa viettämästämme ajasta kului päitä pudistellen ja "no, no, no thanks" toistellen. Sivukadulta yllätykseksi löyty pieni koju, jonka edustalla ei kukaan ollut tyrkyttämässä mitään, joten uskaltauduin hipelöimään katseeni vanginnutta huivia. Lopulta taitavan ja ovelan (pieni huijaaminen on tällaisissa paikoissa jopa suotavaa;) ) tinkimisen päätteeksi lähti tämä kaunokainen mukaan aika hyvällä hinnalla, taisi olla jotain kolmen ja viiden euron väliltä.


En tosiaan ollut suunnitellut ostavani kahtia bikineitä mutta ei näitä vain voinut jättää. Ensi kesää ja tulevia reissuja odotellessa!



Koruja, niitä ei vain voi olla liikaa. Ylemmän kuvan kultainen yksilö löytyi pienestä paikallisesta liikkeestä ja kolme punottua naurettavan halvalla eräästä täältä löytyy kaikkea- kaupasta. Alemman kuvan rannekoru olikin sitten hiukan suurempi sijoitus mutta laatunsa puolesta varmasti sen arvoinenkin. Odotan tältä korulta aika paljon pidempää käyttöikää kuin esim. ylemmän kuvan helyiltä. Kaikki joka tapauksessa todella kauniita, oli sitten hinta ja laatu mitä vain.


Meikkivarastojen täydennystä. Nämä olivat molemmat ostoslistalla jo Suomesta lähtiessä. Sen verran paljon olen molemmista tuotteista kuullut hyvää. Klassikko luomiväripaletti, joka minulta on uupunut jo pitkään. Enää pitäisi hankkia uudet sudit, vanhat kun ovat jo ihan roskiskunnossa. Pohjustusvoide taas on jotain mitä ilman näin kuivaihoinen (tai varmaan kukaan muukaan) ei voi elää. Ja tässä on kyllä sellainen tapaus, johon kannattaakin vähän satsata.

Toinen souk ostos oli sitten mausteet. Vaniljaa monta kertaa halvemmalla kuin mitä mistään Suomesta löytää ja kokoelmapussillinen kaikkea kookoksesta anikseen ja korianteriin.

3 kommenttia:

  1. hih tainnu olla toooooosi hiljasta ku kaks tekstii oot ehtiny jo pistää. oliks sul kamera messis vai ootko ladannu valmiiks luonnoksiin kuvat :o ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmiina luonnoksissa kaikki vaan pientä viimeistelyy vailla;)

      Poista