keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Think positive

Tänään oli taas yksi niistä päivistä kun jo heti herättyään tuntee päivän menevän aivan väärään suuntaan. Jokainen pienikin juttu menee pilalle ja kaiken näkee vain negatiivisena eikä millään positiivisella jutulla tunnu olevan merkitystä. 


Vaikka kaikki tuntuu menevän tiettyyn suuntaan kykenemättä itse vaikuttaa asioiden kulkuun on fakta oikeasti ihan toinen. Lopulta jokainen meistä voi näissä tilanteissa itse kääntää suunnan vastakkaiseen, positiiviseen. Vaikka usein jonkun toisen avulla näistä kurjista hetkistä onkin helpompi päästä takaisin ylös on loppu kiinni vain ja ainoastaan omasta asenteesta.


Pienestäkin kurjasta asiasta saa helposti suuren kun sen merkitystä liioittelee ja antaa negatiivisille ajatuksille päässään liikaa tilaa. Työpäivälle toivoo helposti sadetta vain sen takia, että joutuu itse viettämään sen sisällä vaikka paistaahan se aurinko todellisuudessa sisällekin ja piristää myös ikkunan läpi. Kiukkupäissään asioita vain ei yleensä tule ajateltua näin päin, pinnassa on vain se kaikki negatiivinen.


Sen lisäksi, että antaa positiivisten ajatusten syräyttää ne negatiiviset on myös muita pieniä ihan fyysisiä juttuja, jotka auttavat ainakin itseäni kun päivä tuntuu olevan pilalla heti herätyksestä lähtien. 

• Vaikka kuinka tekisi mieli vain jäädä sänkyyn makaamaan, nouse ylös. Mikään ei ruoki huonoa fiilistä paremmin kuin paikallaan olo ja asioiden märehtiminen. 
• Kuuntele hyvän mielen biisejä, lempimusa on takuuvarma piristysksenlähde. Itselläni toimi tänään Tukholman NRJ. Ruotsin kuuntelemisesta ei vain voi tulla huono fiilis. Hyvän tuurin tai jonkin suuremman voiman ansiosta sattuivat biisitkin olemaan täysiä nappivalintoja.

• Lähde lenkille. Paras tapa purkaa huonoa oloa ja tuntea saavansa jotain hyvää aikaiseksi.
• Petaa sänky, aamu muuttuu päiväksi ja fiilis voi olla jo ihan eri kun tuntuu, että on päässyt päivän aloituksesta eroon.

• Älä yritä tehdä mitään, mikä normaalistikin aiheuttaisi hankaluuksia ja harmistusta. Erikoiset kampaukset ja ikkunoiden pesun voi jättää toisellekin päivälle.
• Tee yksinkertaisesti jotain mistä pidät. Puolen tunnin istuskelu naapurikahvilassa rakkaan kanssa voi kääntää koko päivän ylösalaisin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti