torstai 1. toukokuuta 2014

V a p p u


Aika ruokapainotteinen kuvatarjonta tällä kertaa mutta sitä on kyllä ollut koko vappupäiväkin - täynnä ruokaa. Suunnattiin perinteisesti heti aamusta Kaivariin piknikille viltteinemme, eväinemme ja kultahippukuohuinemme. Perinne alkoi perheessä jo muutamat vuodet ennen syntymääni, jolloin kyseinen vapunviettotapa ei vielä ollut ihan yhtä suosittu kun nykyään. 



Ekoina vuosina vanhempieni ja heidän ystäviensä lisäksi Kaivariin oli nimittäin levittänyt piknikvilttinsä vain yksi ainoa toinen porukka puussa roikkuvan kattokruununsa kera. Ja löytyypä sama kristallikruunuporukka edelleen joka vuosi naapuripuun juurelta. Onkin hauskaa tietää juuri oman porukan aloittaneen tuon mahtavan Kaivarin vappupiknikperinteen ja nykyään myös todella vaikeaa kuvitella kyseistä puistoa tyhjänä toukokuun ensimmäisenä!


Viileän ilman alkaessa päästä vaatteiden sisään kerättiin kamat kasaan ja siirryttiin perhetuttaville pelailemaan, heittelemään vesi-ilmapalloja (itse piilouduin kameran taakse ikuistamaan mahtavimmat ilmeet ja asennot), avaamaan grillikauden ja mitäpä muutakaan kuin syömään lisää. Nälkä ei olekaaan vielä tänään päässyt yllättämään. Eikä muuten yllättänyt sadekaan ulkonaoloaikanamme vaikka sitä kovasti oltiin koko päivälle lupailtu, mikä tuuri!


Eilisen vappuaaton vietin pitkälti töissä (onneksi parhaalla mahdollisella porukalla), jonka jälkeen tosin vielä jaksoin käydä moikkailemassa kavereita ja lopulta ilta venähtikin pidemmäksi kuin olin suunnitellut ja myös tuntui paljon enemmän vapulta kuin olin odottanut. Lakinkin sain päähäni vaikka pessimistinä olinkin jättänyt omani kotiin. Taas tuli todettua, että unohtamalla suunnitelmat ja korkeat odotukset on huomattavasti suurempi mahdollisuus yllättyä positiiviesti. 



Superisti porukkaa pikkutunneille asti kuten odottaa saattoikin ja niin kyseenalaista porukkaa kaduilla kuin äärimmäisen epämiellyttäviä läiskiä asfaltissakin mutta kaikki tämähän vain kuuluu olennaisena osana Helsingin vapunviettoon. Pitkiä loikkia jalkakäytävillä, nopeitä väistöliikkeitä ahtailla kaduilla ja naurua päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti