tiistai 22. huhtikuuta 2014

Helteinen Helsinki


Voisiko parempaa toivoa kuin 20 asteen helle huhtikuussa! Paistateltiin päivää ennen työvuoroani keskustan Bravurian terassilla ja oltaisiin yhtä hyvin voitu olla aidossa Italian helteesä pastoinemme ja pitsoinemme. Miten onnelliseksi voikaan sää tehdä - kuin mikään ei voisi mennä pieleen ja pienetkin asiat tuntuvat ihan supermahtavilta.


Kuten vaikka se, että Jack Sparrowksi pukeutunut miekkonen ilmeisesti liian intensiivisen tuijotteluni seurauksena vilkuttaa minulle ratikan ikkunasta ja hyvä kun en purskahda nauruun yksin siinä ihmisten ympäröimänä. Vaikka olisiko se nyt ollut niin paha, näyttää muille, että olen huvittunut - jopa iloinen? Taas tätä perisuomalaista ajattelutapaa havaittavissa, jota niin kovasti tahtoisin oman pääni tuotoksista karsia.


Iltaa taas olen viettänyt hotelleja ja lentoja selaillessa ja varaillessa sekä epätoivoisesti pääsiäismunalelua kooten. Liian teknistä touhua tuollaisen leukojaan louskuttelevan tipusen rakentaminen mulle. Kynsistäkin katkeili loputkin siinä touhussa.


Huomenna olisi lisää keväistä (vai pitäisikö tämän päivän sään perustella jopa sanoa kesäistä) ohjelmaa. Rakkaita ystäviä, auringossa hengailua ja lisää terasseilla istuskelua, juoruilua ja elämän pienien ja suurien ihmeiden pohtimista. Ihanaa girl talkia siis luvassa pitkästä aikaa. Voi miten nyt kaipaisinkaan sitä viime kesänä löytämättä jäänyttä täydellisesti tilaisuuteen sopivaaa liehuvaa maksihametta huomisen asukriisiä pelastamaan. Nyt kun kaikki tuntuu niin kovin tylsältä. Pitäisihän tällaisille säille keksiä jotain vähintäänkin spessua päällepantavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti