maanantai 19. toukokuuta 2014

First day of summer


Vielä muutama vuosi sitten kesän alkamisen määritti aina selkeä päivämäärä kesäkuun alussa kun todistukset kuluneesta lukuvuodesta annettiin käteen ja loma alkoi, kun suvivirsi raikui ja kevätjuhlamekkojen helmat hulmusivat. Nyt kun tällaista päivää ei enää omasta kalenterista löydy olen ottanut oikeudekseni itse määrittää millon kesäni alkaa. Viime vuonna nimesin kesän ensimmäisen päivän tässä postauksessa. Tänä vuonna se alkoi eilen.


Käveltiin kaverin kanssa ympäiri Kaivaria, piipahdettiin Kaivon kirpparilla, istuskeltiin Mattolaiturilla ja lopulta vedettiin vielä pitkä lenkki Eiran rannan toiseen päähän jätskiä syöden. Ihan täydellinen tapa viettää kesän ekaa hellepäivää.


Myönnetään, että klassisempi eväs terdellä olisi ehkä ollut lasi huohuvaa tai pullo kuplivaa mutta tällaien pullahiiri kun olen, päädyin kuitenkin korvapuustiin ja limellä maustettuun veteen. Ehkä parempikin vaihtoehto ennen illan työvuoroa.


Vuoden ekat kiskajädet. Nyt on kesä virallisesti avattu!


Päivä loppui yhtä täydellisesti kuin alkoikin Hietsun rantahietikolta käsin auringonlaskua ihastellen ja yhä helposti nilkat paljaina ja vain bleiseri päällä tarjeten. Auringonlaskun jälkeen vielä muutaman kilsan lenkille pelkässä teepaidassa ja venyttelyt puistossa linnunlaulua kuunellen. Kesäillat, niitä on ollut ikävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti