keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Remontista: valkoista ja valoisaa


Työmiehet ovat nyt saaneet työnsä päätökseen ja asunnon rähjäinen ja betoninen fiilis on tasaisten valkoisten seinien ja kattojen myötä muuttunut siistiksi ja entistäkin valoisammaksi ja avarammaksi. Täällä ja täällä näkyvät seinät edellisissä vaiheissaan. Tämän postauksen kuviin verrattaessa näkee kyllä aikamoisen muutoksen. 


Täydellä rehellisyydellä voin sanoa, että meillä oli kyllä ihan mieletön tuuri työmiesten löytämisessä. Enpä ole ennen tainnut rakennusalan ammattilaisista kovinkaan suuria kehuja kuulla. Aikatauluista myöhstymisestä ja epätarkasta työstä sen sijaan kyllä. Tässä tuleekin sitten kehuja kaiken senkin edestä. 


Kuten aikaisemmin kirjoitin, tarjoutuivat Sisustus Camomillen miehet ihan oma-aloitteisesti auttamaan meitä katon lisäksi myös seinien kanssa. Seinien tasoitus ja hiominen on sen verran kovaa hommaa, että olisimme sen muuten suosiolla jättäneet väliin. Suoraan karisevalle kiviseinälle maalaaminen ei kuitenkaan olisi ollut hyvä idea. Maali ei ensinnäkään olisi välttämättä pysynyt seinässä kovinkaan kehuttavasti ja sen lisäksi seinästä irtoava hiekka ja pöly olisi todennäköisesti hajottanut telat joilla seiniä maalataan (ehkä sanomattakin selvää, että koko maalausprosessi olisi tällöin ollut haastavahko)


Sen lisäksi, että he omaaloitteisesti tarjoutuivat auttamaan meitä seinien kanssa, yllättivät he myös parilla ihan täysin ekstra jutulla. Vikana päivänä paikkoja tarkistellessa ilmeni, että miekkoset olivat vetäneet tasoitteet myös ikkunasyvennyksiin ja pohjamaalanneet yhden ihan ylimääräisen katon sekä makuuhuoneen seinät, jotka kaikki meidän oli alunperin tarkoitus tehdä itse. Mitä vielä - jalkahierontaa?


Siitä päästiin siis suoraan maalaushommiin eli viimeistelemään seinät ja katot pintamaalilla (jonka samaiset työmiehet olivat ihan meille asunnolle asti hankkineet ja raahanneet!). Eilen aloitettiin kattojen kanssa ja tänään saatiin homma pakettiin. Huomenna seinien vuoro! Pikku hiljaa alkaa asunto olla jo aika upeassa kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti