sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Painajainen kylppärissä


Ranskasta palatessani asunnolla odotti muttovalmiin kodin sijasta kaaos. Betonia, kaakelin palasia, putkia ja pölyä joka paikassa - ja paljon. Vessanpönttö keskellä makuuhuonetta ja eteisen seinässä lähes päänmentävä reikä. Tervetuloa kotiin!



Kaikki oli poissaolessani hetken ollut jo täysin valmista: keittiö asennettuna ja kylpyhuonekin lähes valmiina. Itse en kuitenkaan tätä vaihetta päässyt todistamaan ennen kuin kylppärikalusteiden asentaja taitavasti onnistui poraamaan suoraan putkeen ja aiheuttamaan vesien valumisen alakertaan asti. Hy vä! 



Nyt on siis kämppä ollut pari viikkoa siinä kunnossa, että pelkkä hengittäminen kyseisessä tilassa aiheuttaa hengenahdistuskohtauksia ja paniikkihäiriöitä. Niin henkisellä tasolla hermostossa kuin fyysisellä pölynä kurkussa.



Mutta jos jotain huonoa niin onneksi jotain hyvääkin. Minkäänlaisia ylimääräisiä kuluja kuivatuksista ja korjauksista ei meidän puolelle synny kun vakuutusasiat olivat kunnossa. Sen lisäksi alkuperäinen suunnitelma jättää kylppäriin vanhat perus ok kuntoiset laatat muuttui seinien ja lattian irti repimisen myötä upouusiin itse valitsemiini laattoihin. Valkoista kiiltävää seiniin ja tummaa kivipintaa lattiaan. Myös kuivausvaiheen kesto jäi huomattavast kauhuskenaarioitani lyhyemmäksi ja nyt on jo siirrytty jälleenrakentamiseen. Seuraavaksi pitäisikin enää löytää se täydellinen peilikaappi, päättää keittiön taustaseinän väristä ja toivoa parasta. Sormet ja varpaat ristiin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti