keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Svensk sommar


Otettiin pieni kesäloman jatke ja lennettiin pariksi päiväksi Tukholmaan. Suunnitelmat oli ihan minimissä joten prioriteettina oli vain kierrellä sekä nauttia helteestä, hyvästä ruuasta ja yhteisestä ajasta. 


Muuten sää olikin täydellisen helteinen ja kesäinen mutta sunnuntain pikainen ukkosmyrsky iski kyllä kuin salama kirkkaalta taivaalta (heh heh..). Ulkona oli yhtäkkiä pimeämpää kuin keskiyöllä ja kadunylityksen Zara Homesta Fridaysiin jälkeen olo ja ulkonäkö olivat kuin vaatteet päällä suihkussa käyneellä. Koskaan en ole tainnut kastua sateessa yhtä pahasti. 


Muuten päästiin onneksi nauttimaan auringon hellimästä Tukholmasta parhaimmillaan. Terassilla syömistä, kauniita katuja ja ihmisiä, jätskipallot Kungsträdgårdenissa, viilentävä turistivenekierros, hurjapäilyä 10-0 Lintsin lyöneessä Gröna Lundissa, rakkaiden ihmisten tapaamista, ihania sisustusliikkeitä ja sitä parasta: ihan vain Tukholmalaisten keskustelujen kuuntelemista. Jos minulta kysytään, ei ole kauniimpaa kieltä kuin ruotsi. Ja nyt ei puhuta mistään finlandsvenskasta, jota taas en voi sietää. Tuntuu kuin palo tuota kieltä ja kaupunkia kohtaan vain kasvaisi vuosi vuodelta. 



Minua oltiin jo etukäteen varoitettu Tukholmassa hiljattain suosiota kasvattaneista unisex vessoista ja pääsin kuin pääsinkin kokemaaan käsitteen ihan käytännössä. Varoituksen sananen siis Tukholmaan suuntaaville. Käytäntö todella on täällä ilmeisesti aika suosittu. Voin sanoa, että olo oli hyvin hämmentynyt kun samassa tilassa kierteli sekä naisia että miehiä. Mihinhän tässä nyt pitäisi katsoa ja kävellä..?


Shoppailut taas keskittyivät aikalailla siihen samaan kategoriaan, johon edellämainittu Zara Homekin kuuluu. Kaikkea yrttisaksista valtaviin koristetyynyihin tuli tungettua ei ihan niin suureen shoppailumäärään varautuneeseen matkalaukkuun. Tästä voikin ehkä päätellä mitä lähitulevaisuus on tuomassa tullessaan!;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti