maanantai 21. heinäkuuta 2014

Ancient Rome

Postaukset on jääneet vähän vähiin teknisten ongelmien ja koneen temppuilun takia mutta jatketaan nyt siitä mihin jäätiin: Italiasta.



Valkoisia pylväitä, päättömiä patsaita, romahtaneita kattoja ja tuettuja seiniä. Siinä aikalailla miltä Rooman historia turistin silmään näyttää. Ja siltä näytti Villa Hadrianakin. 
Siti ei ole kovinkaan vaikeaa kuvitella pari vuosituhatta vanhaa väkeä kuljeskelemassa toogissaan kylpylöiden osastoilla ja puutarhan käytävillä. On myös hauskaa yrittää kuvitella mihin mitäkin huonetta ja sopukkaa on joskus käytetty. Nyt kun vain sisiliskot vilistävät kuumilla kivetyksillä. 
 


Yritän aina varsinkin tällaisissa kameraa mukana kantavia turisteja kuhisevissa paikoissa löytää sitä omaa kuvakulmaa ja saada ikuistuksesta persoonallista ja omanlaistani. Tällaisessa umpikuvatussa kohteessa siinä onkin kyllä todella haasteensa. Aplodeja voi antaa jo siinä vaiheessa kun identtinen kuva ei tule vastaan seuraavassa postikortissa. 




Toinen juttu mistä en itse oikein välitä on pönöttäminen (joo oli pakko valita juuri tuo sana) vanhan pylvään tai patsaan vieressä. Kontrasti on liian suuri. Jos historian kanssa haluaa samaan kuvaan ja edes jotenkin sulautua sen kanssa yhteen olisi parempi valinta vaikka pitkä valkoinen liehuva mekko sandaalien kanssa. Ei shortsit jalassa ja opaspuhelin kaulassa, kamera kädessä, hellehattu päässä ja aurinkolasit naamalla. Ja tästä nimenomaisesta syystä itsestäni vilahtaakin kuvissa ainoastaan juuri ne sandaalit;)



2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! :) Oon itse käynyt kierroksella Pompeijissa ja joku siinä paikassa kiehtoi todella paljon. Siellä monet asiat olivat säilyneet tosi hyvin ja senaikaisesta elämästä sai kyllä aika kattavan kuvan näin parin tuhannen vuoden jälkeenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Itsekin kävin Pompeijissa pari vuotta sitten ja se on kyllä tosiaan ihan erityisen upea. Ja surullisen tarinansa takia jotenkin mystisen kiehtova.

      Poista